Bestellen en levering

Account

Verzendkosten

Gratis afhalen 

Je kunt een bestelling maken met of zonder account. Wanneer je een account aanmaakt is het mogelijk inzicht te krijgen in jouw bestellingen en bespaar je tijd bij een volgende aankoop.
Na het plaatsen van een bestelling ontvang je automatisch een orderbevestiging. Blijft je mailbox leeg, dan staat deze bevestiging wellicht bij ‘ongewenste mail’ of ‘spam’.

De kosten voor verzending zijn:

  • standaard pakket: €5,95

  • bestellingen ter hoogte van een bedrag boven €60,- worden gratis verzonden

De mogelijkheid om de producten af te halen bieden wij ook. Uiteraard betaal je dan geen bezorgkosten. Laat bij het afrekenen weten of hiervoor kiest! (afhalen is enkel op afspraak)

FAQ

Waarom ruiken de zepen niet sterk?

Aan het grootste deel van de zepen worden essentiële of etherische oliën toegevoegd, dit zijn zeer sterk geconcentreerde droog gedistilleerde, of stoom gedestilleerde planten/kruiden/bloemen, of persingen van fruitsoorten. Grofweg kun je stellen dat er voor 1 liter olie 100-150 kilo kruiden nodig zijn. Vandaar dat ze zeer kostbaar zijn.  Etherische oliën zijn dus zeer sterk geconcentreerd, en niet veilig voor direct gebruik op de huid. Sterker nog, dit kan leiden tot ernstige irritatie en zelfs brandwonden. Ze moeten altijd vermengd worden met een draagolie voordat je ze op je huid kunt gebruiken.

 

Voor het maken van zeep is slechts een klein percentage toegestaan, omdat je met zeep je hele lichaam wast.  Dit kleine percentage is veilig bevonden door de EU.

 

Ik geloof zelf in de kracht van de natuur en ben ervan overtuigd dat ook zonder dat de geur sterk is, de etherische olie zijn werking doet.

 

Een klein deel van mijn zepen wordt gemaakt met geurolie, dit is een natuur identieke variant van etherische olie maar op een heel andere manier gemaakt, deels in een laboratorium. Er wordt dan gesproken over geurolie.

Hoe kan ik mijn zeep het beste verzorgen?

Je zeepje kun je het best na gebruik kort droogdeppen met je handdoek en buiten de douche bewaren op een zeepschaaltje met openingen aan de onderkant, zodat een optimale luchtstroom ervoor zorgt dat je zeep weer droog is voor de volgende wasbeurt.

Hoe kan het dat mijn huid tijdens het gebruik van zeep zo “squeacky” clean” aanvoelt?

Aan ambachtelijke zeep worden geen chemische toevoegingen als weekmakers en schuimvormers toegevoegd.  What you see is what you get!  Maar geen zorgen, als je huid afgedroogd is zul je merken dat deze heerlijk zacht en verzorgd is.

Waarom is zeep beter dan een douchegel?

Douchegel is eigenlijk een schoonmaakmiddel. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Om deze twee redenen worden er allerlei synthetische en chemische stoffen toegevoegd die ervoor zorgen dat deze waterige substantie dikker, zachter, schuimiger en prettiger aanvoelt.

Daarnaast worden bij veel douchegel synthetische geurstoffen toegevoegd.

Ambachtelijk gemaakte zeep zijn enkel verzeepte oliën, vetten en boters en hieraan worden geen synthetische of chemische toevoegingen gedaan.

Daarnaast gebruik ik in mijn zepen essentiële olie, en bij enkele zepen natuur-identieke geurolie. Dit is een stuk gezonder dan synthetische geurolie, en daarbij hebben de gegeurde zepen een subtiele hint van een geur zonder opdringerige te ruiken.